Barcelona

Klimaat BarcelonaHet weer in Barcelona is gematigd van aard doordat het wordt beïnvloed door de nabijheid van de zee. Het klimaat in Barcelona kenmerkt zich door relatief warme zomers en koele winters.

 

 

De 's winters warme en 's zomers koele zeebries waait vaak landinwaarts en tempert de gemiddelde temperatuur in Barcelona. Hierdoor zijn de winters minder streng en de zomers goed draaglijk. Toeristen zijn doorgaans erg te spreken over het weer in Barcelona, alhoewel het er toch erg warm kan zijn en de luchtvochtigheid kan oplopen tot 70%. Gelukkig helpt de koele zeebries dan om de gevoelstemperatuur naar beneden te brengen.

Zomer in Barcelona

In de voor- en nazomer (juni, juli, september, oktober) is de gemiddelde temperatuur ongeveer 29 graden Celsius, terwijl in de warmste maanden de temperatuur kan oplopen tot wel 35 graden. In het voor- en naseizoen dient u rekening te houden met regenbuitjes. Augustus is de warmste maand in Barcelona. Veel winkels, bars en restaurants zijn gesloten gedurende deze tijd en veel inwoners verruilen de stad voor koelere plekken aan de kust.

Voor- en najaar in Barcelona

Het klimaat in Barcelona is het meest aangenaam in het voor- en in het najaar. De herfst en lente bestaat uit zowel warme als koele dagen en heeft het beste van Barcelona's weer. De gemiddelde temperatuur gedurende deze tijd ligt tussen de 15 en 21 graden Celsius en is zeer geschikt voor activiteiten en dagtochtjes.

 

 

Winter in Barcelona

Het klimaat in Barcelona staat bekend om zijn milde winters die niet vereisen dat u binnen blijft zitten. In de winter is de gemiddelde temperatuur zo'n 12 graden Celsius, maar kan soms dalen tot 10 graden. Januari is de koudste maand in Barcelona. Het winterweer in Barcelona bestaat uit regelmatige buien en uiterst zeldzaam ook sneeuwval. Het is zinvol om warme kleding en regenkleding mee te nemen.