Barcelona

Fietsen in Barcelona, Fietsverhuur in BarcelonaFietsen in Barcelona. Wat is er nou Hollandser dan op de fiets Barcelona ontdekken?

 

 

 

 

Tegenwoordig wordt fietsen in Barcelona erg gepromoot. Door de vele auto's is de stad dichtgeslibd en kunt u op de fiets sneller reizen dan met diverse andere vervoersmiddelen. Daarnaast is fietsen natuurlijk een goedkope én schone vorm van vervoer.

Fiets huren in Barcelona of begeleide tour?

Er zijn fietspaden aangelegd en u kunt makkelijk en veilig langs de meeste bezienswaardigheden. U kunt dus makkelijk zelf uw weg vinden. Ook zijn er veel bedrijven, zowel Nederlandstalig als Engelstalig waar u onder begeleiding de stad kunt ontdekken. Bedenk u goed dat bewoners van Barcelona u het beste beeld van de stad geven, weten waar het leuk is, waar u lekkere koffie kunt drinken, heerlijke tapas kunt eten en zij kennen de beste terrasjes. Zeker een aanrader dus om te doen.

Ticketbar - Begeleide fietstour Barcelona

Fietsen in Barcelona

Er zijn vele bedrijven die fietstours en fietsverhuur aanbieden. Allemaal met hun eigen specialisaties. Zie hieronder de links naar hun websites en bekijk voor uzelf wat u het meeste aanspreekt.

Fietsverhuur in Barcelona

Fietsen in Barcelona: Wat zijn de regels?

  • Indien aanwezig dient u gebruik te maken van de fietspaden, anders mag u gebruik maken van de rijbaan
  • U mag fietsen op voetgangersgedeeltes breder dan 5 meter, echter u mag voetgangers niet hinderen. U mag maximaal 10 kilometer per uur en dient op ruime afstand van wandelaars, gebouwen en straatmeubilair te blijven. Hetzelfde geldt voor fietsen in parken.
  • U mag geen gebruik maken van de bus en/of taxibaan, tenzij het gebruik hiervan nadrukkelijk wordt aangegeven.
  • Uw fiets moet uitgerust zijn met een bel, voor- en achterlicht
  • U mag de fiets alleen met een slot vastmaken aan de hiervoor bestemde fietsenstallingen. Dus niet aan straatmeubilair of andere fietsen
  • U mag de fiets buiten de spitsuren, in het weekend en in de zomervakantie vervoeren in de metro. In de trein mag u de fiets altijd meenemen
  • U mag niet telefoneren tijdens het fietsen
  • U mag de fiets niet gebruiken met meer dan één persoon, tenzij het gaat om een kind jonger dan 7 jaar, gebruik makend van een goedgekeurd kinderzitje.

Fietsen in Barcelona - BCNFietsproject in Barcelona

Barcelona kent een fietsproject voor bewoners van de stad. Als u in Barcelona bent ziet u ze vast wel, de rood, wit, zwarte fietsen die overal in de stad geparkeerd staan en rondrijden. Dit is een fietsuitleen project bedoeld voor bewoners en niet zo zeer voor toeristen. U betaalt een bedrag per jaar aan abonnement plus daarnaast per tijdseenheid dat u een fiets gebruikt. Als toerist kunt u beter bij een van bovenstaande bedrijven een fiets huren.
Meer info: www.bicing.cat