Barcelona

Barcelona TipsNaast de bezienswaardigheden, terrasjes, wandelen over La Rambla en een bezoek aan het strand van Barcelona, hier nog meer activiteiten om te doen in Barcelona.

 

 

 

Barcelona Tips - La RamblaLa Rambla

La Rambla is een brede drukke en gezellige winkelstraat. Hij is in het midden alleen toegankelijk voor voetgangers en loopt van het Plaça de Catalunya tot aan Port Vell, het oudste gedeelte van de haven van Barcelona. La Rambla is ruim 1 kilometer lang en naast de vele winkels en druk verkeer, zijn er ook bushaltes en metro- en treinstations. Deze buurt is dag en nacht actief en is belangrijk voor Barcelona. Meer info: La Rambla


Barcelona tips - Markt La BoqueriaOverdekte markt La Boqueria

De Mercat de la Boqueria is de grootste overdekte versmarkt van Barcelona, gelegen aan de Rambla. De markt wordt bezocht door veel toeristen en ook de lokale bevolking doet er inkopen. La Boqueria heeft een enorme oppervlakte en is opgedeeld in sectoren waarin de producten worden verkocht, zoals groente, fruit, vis, specerijen en bloemen.
Meer info: www.boqueria.info


Barcelona tips - kabelbaanEl Transbordador Aeri del Port (kabelbaan)

Deze huiveringwekkende kabelbaanrit over de haven van Barcelona, van Barceloneta (een oude visserswijk) naar Montjuïc (een berg in de stad, ook wel de groene long van de stad genoemd), met een stop halverwege in de haven, is spectaculair. Critici zeggen, waarschijnlijk niet zonder reden, dat de rit duur is (ongeveer 12.50 euro retour), niet erg "cool", en eigenlijk best eng. De positieve kant is, dat dit ongetwijfeld de beste manier om Barceloneta en Montjuïc te verbinden.Barcelona tips - Klooster Montserrat

Klooster Montserrat

Montserrat is een spectaculair gelegen mooi Benedictijns klooster, ongeveer 50 kilometer ten noordwesten van Barcelona. Het is een bedevaarts- en toeristenoord en is ook bekend vanwege zijn wereldberoemde Montserrat jongenskoor en de verschijningen van de maagd Maria. Niet alleen is Montserrat van groot religieus belang, maar het natuurschoon rondom het klooster is adembenemend. Als u van wandelen houdt zijn er ook enkele interessante wandelingen door de bergen, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op een aantal van de meest bijzondere rotsformaties in heel Catalonië. U kunt een kabelbaan naar de top van de berg nemen en van daar af een aantal verschillende wandelingen doen, allemaal met een geweldig uitzicht op het Catalaanse platteland.

Meer info: www.abadiamontserrat.net en www.montserratvisita.com