Barcelona

Barcelona Airport naar centrumHandig om te weten welke vormen van openbaar vervoer Barcelona kent en hoe u van Barcelona Airport naar het centrum reist. De Aerobus Barcelona.

 

 

 

Barcelona Airport naar centrum

Vanaf de luchthaven Barcelona kunt u snel en makkelijk naar het centrum van Barcelona reizen met de Aerobús. Deze vertrekt om de vijf minuten en brengt u in 35 minuten op de plaats van bestemming. De bussen zijn geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit en hebben veel bagageruimte.
Meer info: www.aerobusbcn.com

Bus en metro Barcelona

Enkele reis

U kunt kaartjes voor een enkele reis kopen voor de metro voor € 2,00 per ticket (tarief 2012) voor zone 1, waar ook de meeste bezienswaardigheden zijn.

Tienrittenkaart T10

U kunt een tienrittenkaart kopen voor € 9,25 en het bespaart u de moeite van het kopen van losse tickets. Met een T10 kaart kunt u 10 ritten maken. De T10 kaart is onbeperkt geldig binnen een kalenderjaar (maar de kaart zal een maand na het ingaan van de nieuwe tarieven - jaarlijks in januari - ongeldig worden). U kunt met meerdere personen gebruik maken van dezelfde kaart, u laat dan de kaart in de machine zitten als u door de poortjes gaat. De T10 is geldig op de RENFE trein naar de luchthaven, maar niet geldig op de Aerobus Barcelona (de express bus naar het vliegveld).

 

Barcelona Card

Bent u van plan meer te reizen dan kunt u overwegen de Barcelona Card aan te schaffen. Met deze kaart kunt u onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer en deze geeft u bovendien kortingen op entreegelden, shows, in restaurants etc.

Geldigheid tickets

Ticket kunnen worden gebruikt op alle openbaar vervoersmiddelen, echter binnen de aangegeven zones. De geldigheid van de tickets is 1 uur en 15 minuten. U kunt overstappen binnen deze tijd, maar niet voor een tweede maal door de poortjes van de metro.