Barcelona

Beste reistijd BarcelonaDe beste reistijd voor een vakantie naar Barcelona is, als u de stad wilt bezichtigen, in het voor- of najaar. Het is dan niet te heet en bovendien niet te druk.

 

 

 

Een onderscheidend kenmerk van het klimaat in Barcelona zijn de goed afgebakende seizoenen. De beste tijd om Barcelona te bezoeken is tijdens de maanden van april tot juni en in september en oktober. Dit zijn de tijden wanneer de weersomstandigheden niet te warm of te koud zijn en het actuele weer in Barcelona altijd "perfect" is.

Beste reistijd Costa Brava

Combineert u uw vakantie naar Barcelona met een zonvakantie aan de Costa Brava, ga dan tussen half juni en eind september. De temperaturen aan de kust zijn doorgaans milder dan in de binnenlanden, echter in de maanden juli en augustus kan het prettig zijn om in ieder geval 's nachts over een goedwerkende airconditioning te beschikken. Slapen met hoge temperaturen is niet fijn!!

 

Beste reistijd binnenlanden

Voor uw reis naar de binnenlanden van Spanje moet opgemerkt worden dat de temperaturen behoorlijk kunnen oplopen. Doorgaans is er weinig wind, dus een accommodatie met voldoende schaduw en liefst een zwembad is dan geen overbodige luxe.