Barcelona

Bezienswaardigheden Barcelona - Sagrada FamíliaAls eerste bezienswaardigheid in Barcelona noemen wij de Sagrada Família. Het meest bekende en meest bezochte bouwwerk ontworpen door de modernistische architect Antoni Gaudí.

 

 

Dit meesterwerk werd gebouwd uit donaties en is tot op de dag van vandaag niet voltooid, terwijl er al in 1883 aan werd gewerkt. Gaudí nam in dat jaar de bouwopdracht Barcelona bezienswaardigheden - Sagrada Famíliaover van zijn voorganger Del Villar -die na een ruzie met zijn opdrachtgever- werd ontslagen. Helaas werd dit het laatste werk van Gaudí, want in 1926 overleed hij tengevolge van een noodlottig verkeersongeluk. Na zijn dood werd Gaudí begraven in een crypte van zijn laatste bouwwerk. Sindsdien hebben verschillende architecten aan deze kerk gewerkt naar Gaudís oorspronkelijke idee.

Een van de meest belangrijke gebouwen van Spanje

Barcelona bezienswaardigheden - Sagrada FamíliaDe Sagrada Família ligt in het centrum van Barcelona en is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest belangrijke gebouwen, niet alleen van Barcelona maar van heel Spanje. Zoals gezegd, onvoltooid, wordt de kerk jaarlijks door miljoenen mensen bezocht. De voltooiing zal nog enkele decennia op zich laten wachten. Opmerkelijk is dat in 2010 deze kerk al door paus Benedictus XVI werd ingewijd als basiliek.

 

De bouw van de Sagrada Família

Toen de bouw van de kerk in 1882 begon, werkten de architecten, de metselaars en de arbeiders op een heel traditionele manier. Toen Gaudí het overnam probeerde hij te profiteren van alle beschikbare moderne technieken. Zo had hij, onder Barcelona bezienswaardigheden - Sagrada Famíliaandere, een spoorrails gelegd met kleine wagens voor transport van de materialen, bracht hijskranen om de zware stukken omhoog te krijgen en zorgde dat de werkplaatsen op de bouwplaats waren, om alles zo veel makkelijker te maken.

Vandaag de dag, 130 jaar later, worden nog steeds volgens het oorspronkelijke idee van Gaudí, de beste technieken toegepast om aan het gebouw te werken en het veiliger, comfortabeler en sneller te laten verlopen. Het is nu enige tijd geleden dat de oude wagons plaats maakten voor krachtige kranen, de oude handgereedschappen vervangen zijn door nauwkeurige elektrische machines en de materialen verbeterd zijn om uitstekende kwaliteit in het bouwproces en het uiteindelijke resultaat te garanderen.


Openingstijden Sagrada Família

C/ Mallorca, 401 08013 Barcelona

Openingstijden:

Oktober-maart, 9:00-18:00
April-september, 9:00-20:00
25 en 26 december - 1 en 6 januari, 9:00-14:00

Tickets Bestellen Sagrada Família

Vanwege de enorme wachttijden adviseren wij u om uw tickets online te bestellen. Tickets zijn te bestellen via Ticketbar.

Ticketbar Sagrada Familía - Online tickets kopen


 

Antoni Gaudí - Een bijzondere man

Barcelona bezienswaardigheden - Sagrada FamíliaAntoni Gaudí is een van de bekendste personen achter de Catalaanse cultuur en internationale architectuur. Hij werd geboren in Baix Camp (Reus, Riudoms), maar hij studeerde in Barcelona, en werkte en woonde daar later met zijn gezin. Het is ook Barcelona waar de meeste van zijn bouwwerken te vinden zijn. Hij was in de eerste plaats een architect, maar hij ontwierp ook meubels en objecten en werkte in de stedenbouw en landschapsarchitectuur. Op al deze gebieden ontwikkelde hij een zeer expressieve eigen stijl en creëerde een oeuvre dat de zintuigen rechtstreeks aanspreekt.

Bekijk alle bezienswaardigheden in Barcelona>>