Barcelona

Barcelona bezienswaardigheden - Park GüellDit schitterende park werd ontworpen door Antoni Gaudí tussen 1900 en 1914 en er mag van gezegd worden dat dit kunstwerk een perfecte- en volledige harmonie tussen natuur en architectuur weergeeft.

 

 

Tot aan het gesteente groeiende pergola's, harmonieus in het landschap geïntegreerde trappen, paden en golvende, veelkleurige, mozaïekversieringen, kortom in één woord Gaudí.

Barcelona bezienswaardigheden - Park GüellBijbelse voorstelling

Vermeldenswaardig is dat in het park een bijbelse voorstelling is verwerkt. Een bontgekleurde bank in de vorm van een slang die door het park (het paradijs) kronkelt met op het eind een rendez-vous (de appel).

In opdracht van Eusebi Güell

Gaudí kreeg in 1900 de opdracht van de adellijke Eusebi Güell voor de aanleg Barcelona bezienswaardigheden - Park Güellvan een tuindorp of woonwijk. Het was een ambitieuze poging om een wijk te creëren in een natuurlijke omgeving in het oude dorp van Gràcia. De architect koos voor een oneffen terrein met een oppervlakte van 15 hectare, waar 40 vrijstaande woningen zouden worden gebouwd.

Slechts 2 van de geplande 40 woningen

Slechts twee woningen werden gebouwd, waarvan in één Gaudí zelf heeft gewoond. Dit huis is nu een museum, gewijd aan het Barcelona bezienswaardigheden - Park Güellleven van de architect en zijn werk.

Geliefd park

Nog steeds is het park met zijn sprookjesachtige onderdelen een geliefde publieke locatie in de stad, waar zowel vele toeristen als Spanjaarden hun vrije tijd doorbrengen.

Park Güell Tickets

Tickets bestellen voor Park Güell? Kijkt u een naar deze aanbieding! Combineer de Hop on Hop off Bus met een bezoek aan Parc Güell en bespaar geld en tijd! Bestel Tickets online.

Ticketbar - Ticket Park Güell & Hop On Hop Off Bus

Locatie en openingstijden Park Güell

Locatie:

Carrer d'Olot, s/n
Barcelona, Spanien

Openingstijden:

Herfst-winter

27 Oktober t/m 23 Maart: 8:30u tot 18:00u

Lente-zomer

24 Maart t/m 30 April: 8:00u tot 20:00u
1 Mei t/m 26 Oktober: 8:00u tot 21:00u 

 


 

Bekijk alle bezienswaardigheden in Barcelona>>