Barcelona

Barcelona bezienswaardigheden - Palau GüellPalau Güell is een herenhuis gevestigd aan de Calle Nueva Rambla 3-5 en is ontworpen door Antoni Gaudí.

 

 

 

Palau Güell is in de periode tussen 1886 en 1889 gebouwd door de fortuinlijke Catalaanse industrieel Eusebio Güell, die er na voltooiing gedurende twintig jaren heeft gewoond.

Barcelona bezienswaardigheden | Palau GüellTwee grote poorten

De voorgevel van dit imposante gebouw is voorzien van twee grote poorten, waardoor destijds de paardenkoetsen met de gasten binnen konden rijden. Palau Güell werd gebouwd in steen, bekleed met fijn marmer en versierd met een hoge kwaliteit hout.

 

Bijzondere schoorstenen

Vermeldenswaardig is dat vanaf de straatzijde bijna niets te zien is van het Barcelona bezienswaardigheden - Palau Güellprachtige dak, waarop Gaudí wel heel bijzondere schoorsteenpijpen heeft laten bouwen. Elke schoorsteenpijp heeft de vorm van een torentje, waarbij ieder torentje zich onderscheidt door kleur en versierselen. Op het dak is ook de koepel te zien van de grote ontvangsthal, waarin lichtvensters in cirkels zijn geplaatst. Van binnenuit doet deze koepel denken aan een sterrenhemel.

Politiebureau

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog die van 1936 tot 1939 duurde werd het gebruikt als politiebureau en is sindsdien in handen van de Raad van Barcelona.

Bekijk alle bezienswaardigheden in Barcelona>>