Barcelona

Barcelona bezienswaardigheden - La RamblaLa Rambla is een brede drukke en gezellige boulevard. Hij is in het midden alleen toegankelijk voor voetgangers en loopt van het Plaça de Catalunya tot aan Port Vell, het oudste gedeelte van de haven van Barcelona.

 

 

La Rambla is ruim 1 kilometer lang en naast de vele winkels en druk verkeer, zijn er ook bushaltes en metro- en treinstations. Deze buurt is dag en nacht actief en is belangrijk voor Barcelona.

Men vindt er terrasjes, dagbladenkiosken, verkopers van vogels en van reptielen, bloemenstalletjes en vooral veel artiesten die hun kunsten laten zien. Bij deze laatste kunnen we de ontelbare levende standbeelden noemen die deze laan haar typisch karakter geven. Er zijn ook veel tekenaars die mensen in karikatuur natekenen of juist heel precies.

La Rambla is opgedeeld in vijf delen, waardoor Spanjaarden ook wel spreken van “Las Ramblas”.

 

Barcelona bezienswaardigheden - La RamblaRambla Canaletes

Dit is het jongste deel van La Rambla en hier bevindt zich de fontein van Font les Canaletes. Volgens de legende komt u zeker terug in Barcelona als u een slok neemt uit deze fontein.

Rambla Estudis

Het tweede gedeelte van La Rambla staat bekend als het Rambla dels Estudis en is vernoemd naar het vroegere academische 16e-eeuwse instituut Estudis Generals. De voornaamste bezienswaardigheden langs dit deel van La Rambla zijn het Reial Academia de Ciences i Arts, het Tobacos de Filipinas, Esglesia de Betlem, het Palau Comillas (Palau Moja).

 

Rambla St.Josep

Dit gedeelte bevat veel bloemenstalletjes en is vernoemd naar het klooster dat hier tot de 19de eeuw stond. De voornaamste bezienswaardigheden zijn hier het Palau de la Virreina, het Mercat de la Boquiria, het Antiga Casa Figueres, Musee de L'Erotica, Antiga Casa del doctor Genove en het Casa Bruno Quadros.

Barcelona bezienswaardigheden - La RamblaRambla dels Caputxins

Dit gedeelte van La Rambla is eveneens vernoemd naar een klooster dat hier vroeger stond. De meest interessante bezienswaardigheden aan dit gedeelte van het Rambla zijn: Gran Teatre del Liceu, Hotel Oriente, Placa Reial, Palau Guell. Tussen dit gedeelte van La Rambla en het meer zuidelijke gedeelte La Rambla dels Caputxins ligt in westelijke richting de rosse buurt Barri Xines.

Rambla Santa Mònica

Ook dit gedeelte van La Rambla is wederom vernoemd naar een voormalig klooster dat zich hier bevond en dat nu door het leven gaat als het Centre d’Art Santa Monica. Dit gedeelte is het meest zuidelijke van La Rambla en loopt tot aan de oude haven Port Vell. Een andere bezienswaardigheid in dit gedeelte is het Museo de Cera (wassenbeelden museum).

Bron: www.wikipedia.org

Flamenco Show La Rambla

Geen bezoek aan Barcelona zonder dat u een Flamenco show heeft bijgewoond. Tickets hiervoor kunt u gewoon online bestellen.

Flamenco show met Diner - Bestel hier uw kaarten! LEES MEER>>>


 

Bekijk alle bezienswaardigheden in Barcelona>>