Barcelona

Barcelona bezienswaardigheden - Casa MilàCasa Milà, ook wel La Pedrera (de steengroeve) genoemd, is het -na de Sagrada Família- waarschijnlijk op een na populairste gebouw van de hand van Gaudí.

 

 

 

Barcelona bezienswaardigheden - Casa MilàHet huis staat aan de Paseo de Grácia nr. 92 en werd gebouwd tussen 1906 en 1910. Casa Milà heeft een oppervlakte van meer dan 1000 vierkante meter en bestaat uit twee grote ronde patio's, zodat bijna elk deel van het huis dezelfde hoeveelheid zonlicht krijgt. Gaudí bouwde een fantastisch huis met golvende levensvormen. De constructie bestaat uit metalen balken. De gewelven in Catalaanse stijl worden ondersteund door metalen steunbalken op baksteen, hardsteen en ijzeren kolommen.

Barcelona bezienswaardigheden - Casa MilàGeen Mariabeeld

Het kunstwerk werd destijds gebouwd voor het echtpaar, Roser Segimon en Pere Milà. Vermeldenswaardig is het feit dat ten tijde van de bouw in Barcelona veel brandstichtingen plaatsvonden in kerken. Ook was het in die tijd heel gebruikelijk om vooraanstaande gebouwen te versieren met een Mariabeeld. De eigenaren besloten -uit angst voor vernieling van het bouwwerk- om dit religieuze symbool niet aan te laten brengen. In reactie hierop heeft Gaudí die katholiek was en Maria erg Barcelona bezienswaardigheden - Casa Milàvereerde, overwogen het project te beëindigen, maar hij werd overgehaald door een priester om dit niet te doen.

Het dak van Casa Milà

Het dak van het complex is uitgedost met een aantal surrealistische schoorstenen en is open voor publiek.

Openingstijden Casa Milà

  • Van november tot februari van 9.00 uur tot 18.30 uur
  • Van maart tot oktober van 9.00 uur tot 20.00 uur
  • Gesloten op 1 januari, 6 januari, 25 en 26 december

Casa Milà Tickets

Tijdens deze exclusieve avondtour kunt u rondstruinen door Casa Mila terwijl een Engelstalige gids u rondleidt en meer uitleg geeft over de geschiedenis van het gebouw en haar voormalige bewoners. Geniet van een intieme, exclusieve tour die de belangrijkste kenmerken van dit modernistische juweeltje aantoont.

Ticketbar - Tickets Casa Milà bij nacht 


 

Bekijk alle bezienswaardigheden in Barcelona>>