Barcelona

Barcelona bezienswaardigheden - Casa BatllóCasa Batlló is gevestigd aan de Paseo de Grácia (nr. 43) Deze woning werd wederom ontworpen door de modernistische architect Antoni Gaudí en gebouwd tussen 1904 en 1906.

 

 

Wat direct in het oog springt is de wel heel bijzondere voorgevel van deze woning. De vormen worden op verschillende manieren uitgelegd. De één omschrijft de gevel alsof deze is gemaakt van schedels en beenderen. De schedels vormen de balkons en de beenderen zijn de steunpilaren. De ander omschrijft de zuilen als de poten van Barcelona bezienswaardigheden | Casa Batllódinosaurussen en de balkons als enorme kaken van zeedieren, die als het ware uit de zee omhoog komen. Daarnaast wordt het golvende mozaïeken dak gezien als de ruggengraat van een enorm monster. De inspiratiebron voor Gaudí was de drakendoder Sint-Joris. Voor zijn creativiteit heeft de architect kleuren en vormen gebruikt die terug zijn te vinden in de zee. Zo komt de kleur van de gevel overeen met de kleur van koraal.

 

Ontworpen in opdracht van Josep Batlló

Gaudí heeft destijds het gebouw ontworpen in opdracht van Josep Batlló, een rijke aristocraat. De familie Batlló woonde in de onderste twee verdiepingen terwijl de bovenste verdiepingen werden verhuurd als appartementen.

Barcelona bezienswaardigheden - Casa Batlló

Gedetailleerd bouwwerk

Dit bouwwerk is prachtig en uniek en een bezoek zeker waard. Als u besluit om een kijkje te nemen, zult u merken hoe gedetailleerd Gaudi heeft gewerkt. Zo zijn in de gevel ramen geplaatst van verschillende afmetingen om zo te zorgen voor dezelfde lichtinval in ieder vertrek.

Openingstijden Casa Batlló

Openingstijden:

Maandag t/m zondag van 9.00 tot 21.00 uur (laatste toegang om 20.00 uur)

Locatie:

Passeig de Gracia 43
08007 Barcelona
 

Tickets Casa Batlló

Bestel hier uw tickets voor een bezoek aan Casa Batlló. Inclusief Audiogids.

Ticketbar - Tickets Casa Batlló


 

Bekijk alle bezienswaardigheden in Barcelona>>