Barcelona

Barcelona bezienswaardigheden - Arc de TriomfDe Arc de Triomf is een triomfboog gebouwd in kleurrijk metselwerk in Mudejar stijl. De boog, ontworpen door de Catalaanse architect Josep Vilaseca, is versierd met een groot aantal beelden en reliëfs.

 

 

Entree Wereldtentoonstelling

Barcelona bezienswaardigheden - Arc de TriomfDeze prachtige boog werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling 1888, die plaatsvond in het Parc de la Ciutadella. De Arc de Triomf, gelegen aan het einde van een brede promenade, diende als hoofdingang.

Mudejar Ontwerp

Het ontwerp van Josep Vilaseca i Casanovas onderscheidt zich van andere bekende bogen - met name de Arc de Triomphe in Parijs - door zijn kleurrijke metselwerk in Mudejar stijl, een stijl die zijn oorsprong in Moorse architectuur heeft. De boog is Barcelona bezienswaardigheden - Arc de Triomfversierd met stenen beelden. De voorzijde, ontworpen door Josep Reynès toont de ontvangst van de gasten in Barcelona. De andere kant, ontworpen door Josep Llimona, toont een prijsuitreiking.

De boog is versierd met een stenen beeldhouwwerk van een wapenschild, waarop alle Spaanse provincies zijn vertegenwoordigd onder een kroon. De boog is ook versierd met twaalf beelden van de vrouw, symbool van roem.

Barcelona bezienswaardigheden - Arc de TriomfLocatie

De Arc de Triomf, gelegen aan de Passeig Lluis Companys, is gemakkelijk te bereiken via de metrohalte 'Arc de Triomf'. Het is ook slechts op korte loopafstand van het Parc de la Ciutadella.

Bekijk alle bezienswaardigheden in Barcelona>>