Barcelona

Barcelona bezienswaardigheden

Tips en informatie over de bezienswaardigheden in Barcelona, zoals de kunstwerken van Gaudí, de Sagrada Familia, Casa Mila, Park en Palau Güell, Casa Batlló etc.

Sagrada Família - Gaudi

Bezienswaardigheden Barcelona - Sagrada FamíliaAls eerste bezienswaardigheid in Barcelona noemen wij de Sagrada Família. Het meest bekende en meest bezochte bouwwerk ontworpen door de modernistische architect Antoni Gaudí.

Lees meer...

Casa Milà - Gaudí

Barcelona bezienswaardigheden - Casa MilàCasa Milà, ook wel La Pedrera (de steengroeve) genoemd, is het -na de Sagrada Família- waarschijnlijk op een na populairste gebouw van de hand van Gaudí.

Lees meer...

Park Güell - Gaudí

Barcelona bezienswaardigheden - Park GüellDit schitterende park werd ontworpen door Antoni Gaudí tussen 1900 en 1914 en er mag van gezegd worden dat dit kunstwerk een perfecte- en volledige harmonie tussen natuur en architectuur weergeeft.

Lees meer...

Palau Güell - Gaudí

Barcelona bezienswaardigheden - Palau GüellPalau Güell is een herenhuis gevestigd aan de Calle Nueva Rambla 3-5 en is ontworpen door Antoni Gaudí.

Lees meer...

Casa Batlló - Gaudí

Barcelona bezienswaardigheden - Casa BatllóCasa Batlló is gevestigd aan de Paseo de Grácia (nr. 43) Deze woning werd wederom ontworpen door de modernistische architect Antoni Gaudí en gebouwd tussen 1904 en 1906.

Lees meer...

Casa Vicens - Gaudí

Barcelona bezienswaardigheden - Casa VicensCasa Vicens, eveneens ontworpen door Gaudí, was in feite zijn eerste belangrijke bouwwerk en behoort tot het modernisme Català, de Catalaanse variant van de art nouveau- en jugendstilbeweging.

Lees meer...

Palau de la Música Catalana

Barcelona bezienswaardigheden - Palau de la Música CatalanaDit concertgebouw is gevestigd aan de Amadeu Vives (nr. 1) en werd ontworpen door Lluís Domènech i Montaner.

Lees meer...

Hospital de Sant Pau

Barcelona bezienswaardigheden - Hospital de Sant PauDit ziekenhuis staat in de straat Sant Antoni Maria Claret en wel op nr. 167. Het hoofdgebouw en de vele paviljoenen vormen het grootste complex van de Catalaanse modernistische architectuur.

Lees meer...

Cryptes in Colònia Güell - Gaudí

Barcelona bezienswaardigheden - Cryptes in Colònia GüellGaudí begon dit ambitieuze project in 1898, maar alleen de crypte werd voltooid tussen 1908 en 1916.

Lees meer...

Arc de Triomf

Barcelona bezienswaardigheden - Arc de TriomfDe Arc de Triomf is een triomfboog gebouwd in kleurrijk metselwerk in Mudejar stijl. De boog, ontworpen door de Catalaanse architect Josep Vilaseca, is versierd met een groot aantal beelden en reliëfs.

Lees meer...

Parc de la Ciutadella

Barcelona bezienswaardigheden - Parc de la CiutadellaParc de la Ciutadella is vernoemd naar de verachte Bourbon citadel, die werd afgebroken om plaats te maken voor Parc de la Ciutadella.

Lees meer...

La Rambla

Barcelona bezienswaardigheden - La RamblaLa Rambla is een brede drukke en gezellige boulevard. Hij is in het midden alleen toegankelijk voor voetgangers en loopt van het Plaça de Catalunya tot aan Port Vell, het oudste gedeelte van de haven van Barcelona.

Lees meer...

Barcelona Card

Gratis Openbaar Vervoer. Gratis toegang tot vele musea. Veel kortingen.

Barcelona kaart

 

 

 

Barcelona Reisgidsen

Barcelona Reisgidsen