Barcelona

Barcelona bezienswaardigheden

Tips en informatie over de bezienswaardigheden in Barcelona, zoals de kunstwerken van Gaudí, de Sagrada Familia, Casa Mila, Park en Palau Güell, Casa Batlló etc.

Bezienswaardigheden Barcelona - Sagrada FamíliaAls eerste bezienswaardigheid in Barcelona noemen wij de Sagrada Família. Het meest bekende en meest bezochte bouwwerk ontworpen door de modernistische architect Antoni Gaudí.

Barcelona bezienswaardigheden - Casa MilàCasa Milà, ook wel La Pedrera (de steengroeve) genoemd, is het -na de Sagrada Família- waarschijnlijk op een na populairste gebouw van de hand van Gaudí.

Barcelona bezienswaardigheden - Park GüellDit schitterende park werd ontworpen door Antoni Gaudí tussen 1900 en 1914 en er mag van gezegd worden dat dit kunstwerk een perfecte- en volledige harmonie tussen natuur en architectuur weergeeft.

Barcelona bezienswaardigheden - Palau GüellPalau Güell is een herenhuis gevestigd aan de Calle Nueva Rambla 3-5 en is ontworpen door Antoni Gaudí.

Barcelona bezienswaardigheden - Casa BatllóCasa Batlló is gevestigd aan de Paseo de Grácia (nr. 43) Deze woning werd wederom ontworpen door de modernistische architect Antoni Gaudí en gebouwd tussen 1904 en 1906.

Barcelona bezienswaardigheden - Casa VicensCasa Vicens, eveneens ontworpen door Gaudí, was in feite zijn eerste belangrijke bouwwerk en behoort tot het modernisme Català, de Catalaanse variant van de art nouveau- en jugendstilbeweging.

Barcelona bezienswaardigheden - Palau de la Música CatalanaDit concertgebouw is gevestigd aan de Amadeu Vives (nr. 1) en werd ontworpen door Lluís Domènech i Montaner.

Barcelona bezienswaardigheden - Hospital de Sant PauDit ziekenhuis staat in de straat Sant Antoni Maria Claret en wel op nr. 167. Het hoofdgebouw en de vele paviljoenen vormen het grootste complex van de Catalaanse modernistische architectuur.

Barcelona bezienswaardigheden - Cryptes in Colònia GüellGaudí begon dit ambitieuze project in 1898, maar alleen de crypte werd voltooid tussen 1908 en 1916.

Barcelona bezienswaardigheden - Arc de TriomfDe Arc de Triomf is een triomfboog gebouwd in kleurrijk metselwerk in Mudejar stijl. De boog, ontworpen door de Catalaanse architect Josep Vilaseca, is versierd met een groot aantal beelden en reliëfs.

Barcelona bezienswaardigheden - Parc de la CiutadellaParc de la Ciutadella is vernoemd naar de verachte Bourbon citadel, die werd afgebroken om plaats te maken voor Parc de la Ciutadella.

Barcelona bezienswaardigheden - La RamblaLa Rambla is een brede drukke en gezellige boulevard. Hij is in het midden alleen toegankelijk voor voetgangers en loopt van het Plaça de Catalunya tot aan Port Vell, het oudste gedeelte van de haven van Barcelona.