Barcelona

Een stedentrip naar Barcelona, een bruisende stad die alles in zich heeft. Wellicht iets voor u? Naast architectuur en cultuur kunt u in Barcelona genieten van heerlijk eten en drinken, winkelen, het strand en het nachtleven. 

Barcelona - La ramblaBarcelona Vakantie

In deze reisgids vindt u niet alleen alle informatie over Barcelona, de bezienswaardigheden en excursies, we verwijzen u ook graag naar de beste en betrouwbare aanbieders om uw vakantie te regelen.

Waar ligt Barcelona?

Barcelona is de op een na grootste stad van Spanje en ligt in het noordoosten van het Iberisch schiereiland aan de Middellandse Zee. De stad ligt 160 kilometer ten zuiden van de Pyreneeën. Op onze pagina "Over Barcelona" kunt u vinden waar Barcelona ligt.

Klimaat Barcelona

Barcelona heeft een mediterraan klimaat, hetgeen betekent dat de zomerperiode lang is en dat de winterperiode mild is met weinig extremen. Meestal beginnen in maart al de eerste dagen met temperaturen boven de 20 graden en deze mooie dagen kunnen voortduren tot eind november. De warmste maanden zijn juli en augustus, wanneer het kwik regelmatig boven de 30 graden uitkomt. Dan blijven de nachten meestal mediterraan warm met minimumtemperaturen boven de 20 graden. Gedurende deze maanden ontvluchten veel inwoners de stad, maar als toerist zult u de warmte wellicht omarmen. Lees meer over het weer in Barcelona.

Taal Barcelona

In Barcelona wordt Catalaans (de eerste officiële taal van Catalonië en daarmee van Barcelona) gesproken. Maar maakt u zich geen zorgen want zeker in zo’n wereldstad zult u zich met de Engelse taal goed verstaanbaar kunnen maken. Barcelona telt ruim 1,6 miljoen inwoners. De meesten daarvan komen uit Marokko en Latijns-Amerika, met name uit Argentinië, Bolivia, Colombia, de Dominicaanse Republiek, Ecuador en Peru.

Architectuur Barcelona

Architectonisch gezien is Barcelona de uitgelezen plek. Maar liefs negen bouwwerken staan op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Wij hebben de belangrijkste bezienswaardigheden in Barcelona voor u op een rijtje gezet.

Tips Barcelona

Deze website is boordevol met tips voor Barcelona op allerlei gebied! Alle informatie voor uw vakantie naar Barcelona!